Sunday, January 15, 2017

Summering: 2016

Wow vilket år. Så många säger att det är värsta året någonsin men för mig har det tågat på med massa nya spännande utmaningar.

Kicka loss året ordentligt med några veckor i Nya Zeeland. Bara det hur fantastiskt är inte det? Besökte en massa olika utställningar museer och reste runt landet med buss. Provade surfa, jaga pungråttor och paddla kanot mitt i natten en klar natt och fick se massa lysmaskar i träden. Samt även besöka Hobbiton! Massa spännande helt enkelt.

Hann inte mer än komma tillbaka och jag gick en tech-talker kurs, dvs träning att bli bättre att tala inför publik. Och detta ledde mig in på mina nästa äventyr med då jag träffade mina blivande kollegor där samt att jag bokade in mig på dyk kurs då en av kollegorna var dykinstruktör.

Så där försvann ett par månader med flera dykkurser ( PADI Open Water Diver, CMAS*, CMAS**, Nitrox ).
Mitt i den sörjan passade jag på att dra en vecka till grekland med för dansa på Swing and Swim och dyka lite. Och fick massa härliga vänner!

Givetvis hände allt ovanstånede medan jag gick mina vanliga lindy hop kurser, socialdans och jobb.

Väl framme i slutet i juni så slutade jag på mitt jobb. Två månader arbetslöshet att se fram emot. Trodde dom skulle vara långsamma men ack så fort det gick. Massa dykning, provade på wakeboard, träffade vänner, åkte till Herräng ( som jag jobbade på¨så det kostade inget ).

Dejtade lite spodaridiskt under året. Men tenderar att att få massa vänner där i stället för kärleksrelationer.

"Arbetslösheten" slutade i ett dykläger uppe i lysekil med otroligt fina dyk på ner till 30 meters djup!

Här någonstans började jag mitt nya jobb skrev in mig på mer lindy hop kurser för hösten och började äntligen få styrt upp mitt nya sovrum med golv nya väggar och ny säng och tavlor! underbart fint blev det. Det tog bara ett år att fixa.
Med starten av höstterminen hittade jag via omvängar även arcoyoga som efter ett provtillfälle jag passade på att skriva upp mig för en termins kurs med väldigt lyckats resultat. Underbarare människor får man leta efter. Vi alla utmanade oss både fysiskt och psykiskt när vi lärde oss att lita på varandra och inse att vi alla är starkare än vi tror.

Här någonstans tänkte jag vafalls. Jag drar till polen på en veckas dansläger på Dragon Swing. Sagt och gjort. Bodde hos en lindy hop dansare några dagar sen på allmänt boende i anslutning till festival stället resterande dagar och lärde känna två underbara sthlmare. En av dessa kontakter sa sig även kunna tänkas hosta mig i vår när jag eventuellt skall på STHLM tap festival.

Blev också aktuellt att jag anmälde mig till att tala på Websteps kompetens bio. Sagt och gjort, Jag talade om vikten av ord för 300 personer ( https://soundcloud.com/user-255358984/power-of-words ) Talet blev inte så bra då jag hade inte givet talet den tid och energi dom som var där förtjänade. Anledningen till detta var för jag som den galen panna är hade joinat en lindy hop showgrupp! Så givetvis övade vi 2-3 timmar varje kväll för att kunna göra en uppvisning som sen blev två uppvisningar och ett fortsatt samarbete!

Och för att avsluta året ordentligt åkte jag till snowball Sthlm för dansa i dagar sju med nyårsfirande. Passade på att dela rum med en trevlig dansare från Israel som jag blev bra vän med.

Och året började bra som fan med mys gos och dans! Kan det bli bättre? Även lite improv dans till ice ice baby, hiss party och lite andra äventyr som typ inköp av steppskor och anmälan till en stepp kurs.

Blir ju nästan trött av att bara skriva denna summeringen.

Förväntningar på 2017:
2017 då hmm blir nog en massa dans faktiskt. Är invald i CatsCorner's styrelse för swing dans. Så skall bli aktiv där. Har en 2 veckors dyk resa till Filippinerna i november, och ska åka tillbaka till Grekland för att dansa på swing and swim igen. Träffa mer vänner. Dyka en 30-50 dyk till under året. Träna mer acroyoga, dansa mer, ge mer massage, få mer massage, njuta av livet. MEN jag måste börja se efter mina tillgångar. Förra året gick hårt åt på plånboken. Mest pga 2 månader utan inkomst och renovering av rum. Överväger även att byta in bilen mot MC för att satsa lite mer på "frihets känslan" detta år. Måste även satsa lite hårdare på det fysiska med maten samt att nyårs helgen fick mig inse hur mycket jag saknat att dela vardags livet med någon!

No comments: