Sunday, January 20, 2013

Nytt år nya inlägg nya utmaningar!

Bland dessa utmaningar är en av dem att faktiskt uppdatera bloggen. Inte helt lätt tydligen. Kanske för att ekonomin egentligen bara tar upp en kortare del varje månad när man sköter räkningarna.

Men lite småförändringar har skett sedan jag skrev senast bland annat att jag högg in på mitt sparande och betalade tillbaka topplånet som julklapp till mig själv. Mycket pga att det lånet hade den högsta räntan och frustrerande låg återbetalningstakt så då blev det gjort. Så i teorin har jag nu bara en belåning på 75%. Men med tanke på att lägenheten värderades nyligen till 150 000 mindre än jag köpte den för så stämmer inte detta. Utan måste ner under 390 000 för att hamna på 75% belåning. Lite därför också jag valde att betala bort topplånet vill inte vara belånad högre än marknads värde. Men är fortfarande högt belånad.

En annan sak som inte hjälper heller är att jag har hittat huset jag verkligen vill ha. Men sälja nu känns hårt. Inklusive mäklare innebär det en enorm förlust, medan att gränsen för att kunna köpa huset är hårfin. Vill ju inte försätta mig i en situation som inte är hållbar heller.

Får se hur hus situationen löser sig. Hade vi haft halvår år till hade det varit en mycket bättre situation. Men men det kommer fler objekt högst troligt.

Har fått min första utdelning för i år.
Balder pref 7 st @ 5kr prel skatt -10kr resultat 25kr vilket då är en av 4 utdelningar i år!
Första ränte utdelningen sker i månadsskiftet och lär hamna på ungefär 23kr.

I dagsläget är min portfolio inte särskilt stor och endast svenska aktier. Provar en grej där jag delar upp mitt sparande jämt mellan ränta (olåst månads utbetalning av ränta), fond ( avanza zero ) och Aktier.


-Blakhouse

2 comments:

minna said...

Hur går det? Hohooo?

Blakhouse said...

Haha jag vet i bland tappar man det helt eller att varje gång man kommer på att skriva något så har man glömt det tills man sitter och skall skriva det.