Saturday, October 13, 2012

Dåliga beslut och genvägar!

Ja då vart det konfirmerat. Jag gjorde ett dåligt förhastat beslut i somras när jag köpte en mc. Ett beslut som jag nu i efterhand kommer kosta mig ca 15-25000kr exklusive omkostnader som bensin och 100 mila service. Om där finns något till guldkant på det hela är det väl att lånet vart räntefritt dock med en avgift. som totalt sätt på detta 4-5 månader blivit en del ändå.

Det hela började när jag bröt mot en av mina egna filosofier, "Ta genvägen till ett bättre liv ta omvägen.", Och köpte mig en genväg till att köra "MC" för sommaren. En Piaggio Mp3. Detta sköna fordon får framföras med B-körkort. Visst har man ingen förkunskap av två hjulliga fordon eller allmän trafik erfarenhet så är det en ganska farlig genväg. Men nu hade jag båda. Och tyckte det vart en bra idé men tji fick jag. Garage plats har jag inte hittat. Pendling till jobbet är problematiskt pga inga parkerings platser på jobbet om jag inte vill betala ytterligare 500kr månaden för att hyra en garage plats i stan och sist men inte minst tillkommer en försäkring som knappt gäller överhuvudtaget för 633kr månaden. Och med svenskt höst och vårväder inte inte nådigt och med tanke på att jag inte har någon vettig ställe att ställa den på där den är skyddad ifrån väder vind och kyla. Tyvärr ökar värdeminskningen ganska rejält med.

Hade jag i stället väntat tills jag haft förutsättningarna som lokalt garage och mckort hade jag kommit billigare undan och inte haft ångesten över att förvara min mc utomhus. Dessutom hade jag troligen varit skuldfri ifrån mina topplån och börjat amortera ordentligt på mina bottenlån i stället.

Nä nu blir det att lägga ut den till försäljning och med inkomsten det blir av det betala av skulden på den samt resten på mitt topplån. Allt som allt kommer jag fria upp över 3500kr månaden till amorteringar, sparande och nöje. Vilket på ett par månader blir ganska mycket ganska snabbt om inte annat spara till mc kort nästa säsong.

Man lär så länge man lever for försöka leva mer efter mina egna motton och livsfilosofier. Men visst man behöver leva också!

-Blakhouse

2 comments:

minna said...

man kan inte alltid vara efterklok!

minna said...

man kan inte alltid vara efterklok!